Διακοπές 2020 Posted May 1, 2020

0

Μετά την περίοδο της κοινωνικής απομόνωσης, ένας από τους βασικούς προβληματισμούς της επόμενης μέρας είναι οι διακοπές μας και η οργάνωσή τους. Άλλωστε δεν υπάρχει κανείς από μας που να μην έχει συνδυάσει το ελληνικό καλοκαίρι με διακοπές…

Φέτος, ωστόσο, τα πράγματα ίσως χρειαστεί να διαφοροποιηθούν λίγο και οι  κινήσεις μας – την ελευθερία των οποίων είχαμε όλοι δεδομένη στην προ κορωνοϊού εποχή –  να γίνουν πιο προγραμματισμένες.  Είναι αναγκαίο να μη συνωστιζόμαστε ακόμη και στους ανοιχτούς χώρους ή τις παραλίες, να καταλύουμε σε τόπους διαμονής καθαρούς και να φροντίζουμε μόνοι για την υγιεινή μας. 

Η Λέσβος αποτελεί ούτως ή αλλιώς έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό. Όντας το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, έχει ανεξάντλητες γωνιές για να ανακαλύψει κάποιος, οικισμούς παραθαλάσσιους ή ορεινούς, παραλίες, αρχαιολογικούς τόπους, μουσεία, γεωλογικά πάρκα, μοναστήρια, βουνά και δάση. Έχει ιδιαίτερη κουζίνα, τοπική γαστρονομία βασισμένη στα νόστιμα τοπικά προϊόντα. Μπορεί εύκολα να συνδυάσει κανείς στις διακοπές του τον κοσμοπολιτισμό με την απαραίτητη – όχι μόνο στην εποχή του κορωνοϊού – μοναχικότητα και γαλήνη. 

Heliades
Heliades

Στον μεσαιωνικό οικισμό του Μολύβου (Μήθυμνας), στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού βρίσκεται το συγκρότημα των Ηλιάδων. Πρόκειται για τεσσερις μεζονέτες και μία σουίτα, όλες με ανεξάρτητη είσοδο από το δρόμο, χωρίς κοινό χώρο υποδοχής. Παρόλο που τα μεζεδοπωλεία στο λιμάνι του Μολύβου είναι υπέροχα, τα διαμερίσματα διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, παρέχοντας σε όποιον επιθυμεί να αποφύγει το συνωστισμό των εστιατορίων τη δυνατότητα παρασκευής γευμάτων με την ασφάλεια του σπιτιού μας. Επιπλέον, μπορεί κανείς να συνεννοηθεί ως προς τη συχνότητα της υπηρεσίας καθαριότητας και αλλαγής κλινοσκεπασμάτων/πετσετών. Οι μεζονέτες διαθέτουν πλυντήρια ρούχων και πιάτων, καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό καθαριότητας ανά μονάδα.